Netherlands United Kingdom Eritrea Arabic

Het hele traject van de inburgering begint bij de intake. Als u zich bij de Alsare academie aanmeldt, wordt u binnen vijf werkdagen uitgenodigd voor een intake. Tijdens deze intake neemt de trajectbegeleider een aantal toetsen bij u af. Daarmee wordt uw startniveau taal en ook uw leersnelheid bepaald. Aan het eind van de intake wordt dit met u besproken. U krijgt dan een trajectadvies en een offerte voor het inburgeringstraject.
Als u akkoord bent met deze offerte dan tekent u uw contract, waarna het inburgeringstraject snel start.
De Alsare academie kan u uiteraard helpen bij het regelen van de lening bij DUO.

Studeren achter de laptop

De start
U start na het tekenen van het contract binnen twee weken, of later als u dat wenst. Tijdens het begin van de cursus leert u met de methodiek en in de e-learning te werken, daarnaast krijgt u ook uw individuele leerplan.

De cursus
U gaat 4 dagdelen per week naar de groepsles. In de groepsles leert u de vaardigheden die nodig zijn om het inburgeringsexamen te halen in de tijd die afgesproken en vastgelegd is in het cursuscontract.
Daarnaast werkt u in de digitale leeromgeving aan uw persoonlijke programma. U moet dit ook thuis doen en u krijgt daarvoor een laptop ter beschikking.
Na elke module maakt u een tussenexamen. U weet dan precies waar u nog aan moet werken. Uw docent helpt u altijd om problemen te voorkomen.

Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA)
Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt gaat over werken en werk zoeken. U maakt thuis en in de les opdrachten. Het resultaat in het portfolio stuurt de docent samen met u naar DUO. DUO beoordeelt uw portfolio en nodigt u uit voor een examengesprek (assessment). Dit gesprek oefent de docent met u in de lessen ONA.

Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM)
In de methodiek zit ook de module Kennis van de Nederlandse Maatschappij. U wordt goed voorbereid om ook dit examen te halen.

Begeleiding
Bij de Alsare academie krijgt u veel persoonlijke begeleiding. Uw trajectbegeleider begeleidt u bij het maken van opdrachten en zaken van persoonlijke aard.
Uw docent zorgt dat u de Nederlandse taal zo goed leert, dat u het inburgeringsexamen haalt in de tijd die afgesproken is.
De speciale ONA-docent zorgt dat u optimaal voorbereid bent om het ONA-examen te halen.

Examentraining
Als u tussenexamens gehaald hebt en aan het eind van de cursus bent gekomen, kunt u starten met een examentraining. U kunt dan veel voorbeeldexamens maken, die u helpen om te slagen voor het echte examen.

Succesgarantie
Door minimaal 80% van de lessen aanwezig te zijn en uw huiswerkopdrachten te maken, garandeert de Alsare academie een optimaal resultaat.

Snel meer weten?

Wilt u meer weten? Ontvang onze brochure met alle nuttige informatie.

Meer informatie

Gratis intake & direct starten op weg naar werk

U kunt zich aanmelden voor de gratis intake. Na de intake en het tekenen van het contract start u direct met uw cursus.

Lees meer

Bel direct voor een afspraak

(085) 747 00 67

Contact

Alsare academie
Linker Rottekade  292 unit 4.01
3034 CV Rotterdam
T: (085) 747 00 67

blik-op-werk

Woont en/of werkt u op de noordoever van Rotterdam? Wilt u uw Nederlandse taal verbeteren?

Meld u zich dan nu aan! De taalcursus is GRATIS!

Klik hier om u in te schrijven