Netherlands United Kingdom Eritrea Arabic

U bent maar een paar jaar of helemaal niet naar school geweest in uw eigen land. U kunt daarom niet of met moeite lezen en schrijven. Dan start u eerst met een alfabetiseringscursus. Dit is een voortraject voor de inburgering.
Ook als u wel naar school bent geweest in uw eigen land, maar u kunt niet lezen en schrijven in het Latijnse schrift dan start u eerste met een cursus alfabetisering.
Als u zich bij de Alsare academie aanmeldt, wordt u binnen vijf werkdagen uitgenodigd voor een intake. Tijdens deze intake neemt de trajectbegeleider een aantal toetsen bij u af. Daarmee wordt uw startniveau taal en ook uw leersnelheid bepaald. Aan het eind van de intake wordt dit met u besproken. U krijgt dan een trajectadvies en een offerte voor het voortraject alfabetisering en het vervolgtraject de inburgering.

Leerlingen in overleg

Als u akkoord bent met deze offerte dan tekent u uw contract, waarna het voortraject en de inburgeringscursus snel start.
De Alsare academie kan u uiteraard helpen bij het regelen van de lening bij DUO.

De cursus
U gaat 4 dagdelen per week naar de groepsles. In de groepsles leert u de vaardigheden die nodig zijn om door te kunnen gaan naar de inburgeringscursus. Het doel is om het examen te halen in de tijd die afgesproken en vastgelegd is in het cursuscontract.
Daarnaast werkt u in de digitale leeromgeving aan uw persoonlijke programma. U moet dit ook thuis doen en u krijgt daarvoor een laptop ter beschikking.
Na elke module maakt u een tussenexamen. U weet dan precies waar u nog aan moet werken. Uw docent helpt u altijd om problemen te voorkomen.

Begeleiding
Bij de Alsare academie krijgt u veel persoonlijke begeleiding. Uw trajectbegeleider begeleidt u bij het maken van opdrachten en zaken van persoonlijke aard.
Uw docent zorgt dat u de Nederlandse taal zo goed leert, dat u snel kunt doorgaan met uw inburgeringsgcursis.

Succesgarantie
Door minimaal 80% van de lessen aanwezig te zijn en uw huiswerkopdrachten te maken, garandeert de Alsare academie een optimaal resultaat.

Snel meer weten?

Wilt u meer weten? Ontvang onze brochure met alle nuttige informatie.

Meer informatie

Gratis intake & direct starten op weg naar werk

U kunt zich aanmelden voor de gratis intake. Na de intake en het tekenen van het contract start u direct met uw cursus.

Lees meer

Bel direct voor een afspraak

(085) 747 00 67

Contact

Alsare academie
Linker Rottekade  292 unit 4.01
3034 CV Rotterdam
T: (085) 747 00 67

blik-op-werk

Woont en/of werkt u op de noordoever van Rotterdam? Wilt u uw Nederlandse taal verbeteren?

Meld u zich dan nu aan! De taalcursus is GRATIS!

Klik hier om u in te schrijven